Regio

Fietser (52) in keurig Zeist scheldt agent uit, geeft agent kopstoot, gewoon zomaar

27-09-2017 15:30

Een agent die in Zeist een bekeuring voor een fout geparkeerde auto wilde uitschrijven, heeft dat moeten bekopen met een kopstoot.

De politieman werd terwijl hij de bekeuring uitschreef, uitgescholden door een fietser die op dat moment voorbijkwam. De agent reed achter de man aan om hem aan te houden, maar die stopte niet. De 52-jarige man uit Zeist negeerde een stopsignaal en wist om de politieauto heen te komen waarmee werd geprobeerd hem klem te zetten.

Toen de man viel nadat de politieauto zijn fiets had aangetikt, ontstond een vechtpartij waarbij de agent een kopstoot kreeg. Hij werd ontzet door collega’s en moest met verwonding en aan zijn hoofd naar het ziekenhuis.

De fietser zit nog vast. De politie heeft nog geen idee waarom hij zich zo gedroeg.

Mogelijk zal de Officier van Justitie, omdat het hier gaat om geweld tegen een hulpverlener, een iets hogere straf eisen dan normaal, mits deze zaak niet wordt geseponeerd of jaren op de plank blijft liggen. Een rechter zal zich vervolgens niets aantrekken van die hogere strafeis en gewoon alsnog een boete of taakstrafje uitdelen.

Anp/TPO