Marokkaanse homomishandelaars Arnhem hadden wél betonschaar op zak

19-09-2017 20:21

De verdachten die in april in het gezellige en sfeervolle Arnhem twee homoseksuelen gruwelijk mishandelden, misschien wel met een betonschaar, vanwege hun openlijke homoseksualiteit hadden wel degelijk een betonschaar op zak. Dit blijkt uit het politiedossier meldt De Gelderlander.

De verdachten, minderjarige Marokkaanse ‘jongeren’, hebben lange tijd volgehouden dat ze van geen betonschaar wisten, ook al bleek uit camerabeelden en getuigenverklaringen het tegenovergestelde. Plotseling wisten de verdachten zich opeens wel weer ineens, een soort van te herinneren dat ze een betonschaar bij zich hadden die nacht, omdat ze daarmee sloten van fietsen hadden doorgeknipt. Uiteindelijk hebben ze bekend inderdaad met een betonschaar te hebben rondgelopen.

Het blijft echter onduidelijk of de slachtoffers ook echt zijn geslagen met de betonschaar. Het blijft ook onduidelijk waarom minderjarige Marokkaanse kinderen in Nederland anno 2017 midden in de nacht met een betonschaar rondlopen.

Als de verdachten worden veroordeeld (over een paar jaar ofzo, omdat het immer competente OM de zaken weer eens niet goed voor elkaar heeft) krijgen ze misschien wel een taakstraf, zoals meestal het geval is in Nederland bij ernstige geweldsdelicten. Bovendien zullen ze strafaftrek krijgen omdat ze zo lang moesten wachten op hun zaak, omdat ze al genoeg zij gestraft door de media en omdat ze minderjarig zijn.