Regio

Zeven 15-jarigen opgepakt voor brute woningoverval in Rhoon

08-09-2017 16:45

De politie heeft zeven 15-jarige jongeren gearresteerd voor een woningoverval in Rhoon vorige week zaterdag. Tijdens de overval werd een 14-jarige bewoner getaserd, geslagen en bedreigd met een vuurwapen en een boksbeugel.

De jongen was die avond thuis met een aantal vrienden toen er werd aangebeld door een groep jongens. Toen hij opendeed werd hij bedreigd met een vuurwapen en kreeg hij elektrische schokken van een stroomstootwapen. Ook werd hij tegen zijn hoofd geslagen. Hij raakte lichtgewond. De overvallers gingen er vandoor met een fles drank.

Na onderzoek kon het regionaal overvallenteam al snel zes jongens en een meisje van 15 jaar uit uit Barendrecht, Rhoon, Rotterdam en Spijkenisse oppakken. Ook nam het team het stroomstootwapen, een balletjespistool en een boksbeugel in beslag. Twee verdachten mochten al snel weer gaan wegens een kleine rol bij de overval. Vier verdachten zijn onder voorwaarden vrijgelaten en moeten zich later verantwoorden voor de rechter. Een zevende verdachte moet zijn proces afwachten in de jeugdgevangenis.

ANP