Bezetting dak nieuwe islamitische school in Amsterdam afgelopen

04-09-2017 09:16

De actie op het dak van de nieuwe middelbare islamitische school in de Amsterdamse wijk Nieuw-West is beëindigd door de politie. De twee mannen die met bivakmutsen over hun hoofd protesteerden, zijn met een hoogwerker naar beneden gehaald en aangehouden.

De twee van de actiegroep Identitair Verzet hadden een spandoek aan de gevel gehangen met de tekst: ‘Wie islam zaait, zal sharia oogsten’.

In een verklaring schreef het Identitair Verzet: ,,De voorgenomen opening van de islamistische middelbare school in Sloterdijk aan de Naritaweg te Amsterdam is onwenselijk vanwege de sympathie van bestuursleden voor het salafisme in het recente verleden.”

De Raad van State oordeelde deze zomer dat de Stichting Islamitisch Onderwijs een school kan beginnen in Amsterdam. Dit was tegen het zere been van staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs), die weinig vertrouwen zei te hebben in het bestuur van de school.

Actievoerders van het Identitair Verzet, dat zich naar eigen zeggen inzet voor het behoud van de Nederlandse identiteit, bezetten afgelopen weekend ook al de bouwplaats van een nieuwe moskee in Venlo. De politie beëindigde dit protest met de aanhouding van vier personen.