TPOok!

 
avatar
   
Opinie

Crashende ‘diabetespatiënt’ Stationsplein Amsterdam heet Khalid Karmaoui

En is geboren in Marokko

Artikel na tweet.

 


 
Nou, dat is even een verrassing: de man die op 10 juni ‘per ongeluk’ met zijn auto inreed op voetgangers voor het Centraal Station in Amsterdam, omdat hij ‘diabetespatiënt’ is en ‘een hypo’ had aldus de politie, blijkt Khalid Karmaoui te heten en geboren te zijn in Casablanca te Marokko. Meldt Geenstijl en die hebben het van een hoestende man in regenjas bij de politie of iets dergelijks.

Dat verklaart waarom we tot nu toe helemaal niets mochten weten over de identiteit van deze ‘suikerpatiënt’ en waarom de politie zo geheimzinnig deed, maar kennelijk wel vond dat zelfs huiszoeking noodzakelijk was voor ‘gewoon een ongeval’. En vervolgens ook toestemming kreeg om huiszoeking te doen, een toestemming die de politie echt niet zomaar krijgt.

Pre-set modus

Veel alternatieve media, en AT5, hebben zich eerder al afgevraagd waarom er steeds zo schimmig werd gedaan over dit ongeluk dat, heel toevallig, plaatsvond tijdens de ramadan. Vervolgens bleken ook nog eens, weer heel toevallig, alle camera’s (tientallen) op het Stationsplein in ‘pre-set modus’ te staan waardoor er geen enkel beeld van het ‘ongeluk’ beschikbaar is.

Nee, een Marokkaan die tijdens de ramadan per ongeluk mensen op een Stationsplein aanrijdt in een gebied waar auto’s sowieso al niet mogen komen, dat is lastig uitleggen aan de media (die volgens sommige ‘kwaliteitscouranten’ zelfs ‘hopen op een islamitische aanslag’).

Lieve inclusieve stad

Marokkaanse Amsterdammer rijdt tijdens ramadan per ongeluk op mensen in‘ als courantenkoppen is natuurlijk niet bevordelijk voor de ‘inclusieve’ en ‘lieve’ multiculturele stad die veel mensen, inclusief de Amsterdamse politie (bekend van het bezoeken van iftars en van het uit protest dragen van hoofddoekjes), zo graag wensen. Laat staan dat dergelijke berichten in de media wéér ‘koren op de molen zijn van de PVV’ (wat we niet moeten willen, schijnt, al kunnen ‘we’ ons niet herinneren daar ooit een afspraak over te hebben gemaakt). Om nog maar te zwijgen op de impact dat zoiets heeft op toeristen, want Disneyland Wereldstad Amsterdam moet en zal ‘veilig’ zijn, ook als dat aantoonbaar niet zo is (liquidaties in Amsterdam? Welke liquidaties?).

Wij zeggen nog altijd niet dat het dús een islamitische aanslag was. Of zelfs maar een aanslag. Of dat Khalid Karmaoui een moslim is (niet elke Marokkaan is een moslim, echt waar!). Het kan best echt ‘diabetes’ zijn geweest. En een ‘hypo’. Alles kan.

Maar, wij durven de weddenschap gerust aan dat hier toch écht is geprobeerd bepaalde zaken uit de media te houden, dat er op z’n minst overdadig is gespind (om niet te zeggen ‘gelogen’) door politievoorlichters en dat er, in elk geval bij de politie Amsterdam, het een en ander gaande is wat haaks staat op ‘waarheid’ en ‘transparantie’. (En als dat inderdaad waar blijkt te zijn dan gaarne drie hoeraatjes voor de alternatieve media die wél gewoon kritisch bleven waar main stream media stopten met doorvragen ‘omdat je in een democratische rechtstaat de autoriteiten niet mag wantrouwen’.)

Slachtpartij in Amsterdamse metro

Nu we het er toch over hebben: het zal ons ook helemaal niets verbazen als de man die onlangs nog zomaar iemand afslachtte in een volle Amsterdamse metro, waarover wederom helemaal niets bekend is en waarover de media helemaal niets publiceren, ook een buitenlandse naam heeft. Net zo min het ons zal verbazen dat we ook daar helemaal niets over gaan horen totdat iemand uiteindelijk de boel lekt of openbreekt.

Is trouwens al bekend gemaakt dat de beveiligingscamera’s in de metro en op het metrostation op het moment van die steekpartij het toevallig niet deden? Pre-set-modus ofzo? Diabetes anders? Verwarde man misschien?

Ach, de kritische kwaliteitsmedia zullen er wel bovenop zitten en stevig doorvragen. Zoals je mag verwachten van kwaliteitsjournalistiek.

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.