Regio

Overvallen in eigen huis, hartje centrum Amsterdam, politie: ‘Aangifte doen zinloos’

08-08-2017 15:32

Een samenwonend stel is op klaarlichte dag in hartje centrum Amsterdam in hun eigen huis overvallen door een 18-jarige koper van een iPhone die het stel op Marktplaats.nl te koop had aangeboden. De koper wilde betalen met vals geld maar de verkoper had dat door waarop een vechtpartij ontstond.

Toen de valsmuntende iPhone-dief dreigde een mes te trekken liet het getraumatiseerde stel de dief gaan. Vervolgens belde het stel de politie, die pas na anderhalf uur langskwam (wat nog snel is in Amsterdam).

En dan gebeurt het: de twee jonge mensen, die zojuist in hun eigen huis zijn overvallen, bedreigd en belaagd, krijgen van de agenten te horen dat “aangifte doen weinig zin heeft”.

Dat meldt althans AT5.nl, maar wij hebben geen reden aan te nemen dat AT5.nl nepnieuws zou plaatsen (het is de NPO niet).

Het stel zegt ook nog tegen de agenten dat er vlak voor de woning beveiligingscamera’s hangen maar krijgt te horen dat “die niet van de gemeente zijn” en dat ze dus “zelf maar die beelden moeten gaan regelen”.

Dit gebeurde dus allemaal in Nederland, 2017 in (nogmaals) het centrum van Amsterdam, in broad daylight.

Dan nu de TPO-quizvraag: heeft u ook nog zoveel vertrouwen in de rechtstaat? (Er is maar één juist antwoord mogelijk.)