Regio

Aanbestedingsrel kerstfestijn Maastricht, oud-burgemeester Gerd Leers betrokken

07-08-2017 18:41

In Maastricht is sprake van een rel rond de aanbesteding van kersmanifestatie Magisch Maastricht in 2016. Er zou bedrog zijn gepleegd door de echte belanghebbenden van de manifestatie te verhullen, meldt De Limburger.

Op papier werd de manifestatie georganiseerd door Stichting Winterevents in Maastricht, maar in werkelijkheid zou Maurice Schoenmaeckers, commercieel directeur van MVV, er achter schuil gaan. De adviseur van Schoenmaeckers is oud-burgemeester van Maastricht Gerd Leers (CDA).

De reden dat Schoenmaeckers zich achter Stichting Winterevents zou hebben verscholen is zijn verleden met een andere stichting die hetzelfde evenement eerder organiseerde. Die stichting ging toen failliet waardoor de gemeente Maastricht bleef zitten met een schuld van drie ton. Het ligt voor de hand dat de gemeente Maastricht de aanbesteding niet weer zou gunnen aan iemand door wie ze eerder in de schulden zijn gekomen.

Zowel Leers als Schoenmaeckers ontkennen tegenover De Limburger betrokkenheid bij gesjoemel met de aanbesteding. Leers zegt alleen advies te hebben verleend aan een andere firma van Schoenmaeckers, niet aan de organisatie van deze kerstmanifestatie.

Schoenmaeckers meent dat de bewijzen in handen van De Limburger ‘vervalsingen’ zijn. Wel erkent hij ‘adviezen’ te hebben verstrekt maar slechts vrijblijvend, zonder betalingen. “Er is niks onoorbaars gebeurd”.

 

Lees ook: Geritsel en gesjoemel rond kerstmarkt Maastricht.