Voorbij het eigen gelijk
 
 
avatar
   
Regio

Politie Amsterdam pakt Jamaicaanse, Algerijnse en Marokkaanse zakkenrollers

Spraken op agressieve manier mensen aan, grepen naar zakken of tassen

Vier zakkenrollers zijn vrijdagavond in het centrum van Amsterdam opgepakt toen ze op heterdaad werden betrapt door agenten in burger van een speciaal politieteam. De vier hadden het gemunt op smartphones. Deze week is Pride Amsterdam, met op zaterdag de botenparade. Ook dan is het politieteam actief.

Een 51-jarige zakkenroller had een door de politie geprepareerde smartphone weggepakt en werd direct aangehouden. De drie anderen spraken op een agressieve manier mensen aan en grepen naar de zakken of tassen van nietsvermoedende feestvierders, aldus de politie. Ook de ‘knuffeltruc’ werd toegepast. Ze werden gearresteerd toen ze een in burger geklede agent probeerden te beroven, die daarbij ook klap kreeg.

De vier verdachten zijn 17, 19, 22 en 51 jaar en hebben de Jamaicaanse, Algerijnse en Marokkaanse nationaliteit.

Anp

 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.