Regio

Rechtsstaat Nederland, 2017: rechercheurs moeten ambassades bewaken want personeelstekort

28-07-2017 14:14

‘Gespecialiseerde’ rechercheurs van het politiekorps Den Haag moeten deze zomer ambassades bewaken omdat het personeelstekort bij de Afdeling Bewaken en Beveiligen te groot is. Dit blijkt uit interne documenten die door Omroep West zijn ingezien

De betreffende politie-afdeling in Den Haag is sowieso al jaren onderbemand* maar in de zomerperiode is het personeelstekort zo groot dat de regionale recherche moet meedraaien in de beveiligingstaken. De regionale recherche heeft echter ook standaard een personeelstekort waardoor er nóg minder personeel beschikbaar is voor het oplossen van zware misdaad.

De politie ontkent dit met de voor iedereen geloofwaardige reactie: “Ondanks deze tijdelijke maatregel garanderen we de minimale bezetting in de opsporing, op straat en in de rest van de organisatie.”

Betrokken personeel van de Haagse politie is kennelijk wat minder van het geloven in propaganda en reageert woedend: “Wat een voortschrijdend inzicht toch weer”, reageert een agent. “Flexibel zijn wij zeker, maar als je iets lang genoeg heen en weer beweegt, breekt het vanzelf een keer”.

‘Niks aan de hand!’

Volgens de politie zelf is er uiteraard helemaal niets aan de hand en is dit allemaal louter positief. “‘Gedurende deze zomer wordt tijdelijk bijstand verleend door afdelingen als de recherche, staf en informatie-organisatie. Het is heel gebruikelijk bij de politie om elkaar bij te staan en werk te prioriteren tijdens krappe periodes. Juist door de inzet te verdelen over de verschillende diensten voorkomen we dat de invloed op bijvoorbeeld lopende rechercheonderzoeken groot is”, aldus een glibberige propagandareactie van een Haagse politievoorlieger tegenover Omroep West.

De voorlieger durft er zelfs aan toe te voegen dat het politiepersoneel juist heel enthousiast is over deze gang van zaken: “Het is fijn om te ervaren dat het overgrote deel van de medewerkers van de diensten collegiaal en bereidwillig aan deze noodzakelijke beleidskeuze meewerkt!”

 

* = Wij van TPO houden ons aan bestaand en al langer ingeburgerd normaal algemeen Nederlands en kunnen dus helaas niet toegeven aan de genderneutrale taalpolitie. ‘Onderbemand’ is bij ons dus gewoon ‘onderbemand’ en niet ‘onderbevrouwt’ of ‘onderbemenst’. Mensen die hierdoor gekwetst zijn kunnen terecht bij onze genderneutrale Ombudsman (V) via Twitter: @ananninga.