Taakstraf voor Iraanse joyrider zonder rijbewijs die dodelijk ongeluk Amsterdam veroorzaakte

20-07-2017 15:44

Bericht uit Amsterdam van de collega’s van AT5. Voor het veroorzaken van een dodelijk ongeluk in de Van Woustraat is een 25-jarige man veroordeeld tot twee weken voorwaardelijke celstraf en een taakstraf van 240 uur.

Geen rijbewijs en al drie keer eerder veroordeeld

De Iraniër zonder vaste verblijfplaats in Nederland reed op 5 mei 2014 te hard door de Van Woustraat (52 tot 60 kilometer per uur). De auto waarin hij reed was niet van hem en de man had bovendien geen toestemming om de auto te gebruiken.

Ook had hij geen rijbewijs en was hij daar al drie keer eerder voor veroordeeld. Op een kruising moest hij uitwijken voor een scooterbestuurder, raakte een fietser en botste op de stoep tegen een verkeersbord. Door de klap viel het bord op het hoofd van een 48-jarige Amsterdammer, het slachtoffer overleed twee dagen daarna.

700 euro alstublieft dank u wel

Het Openbaar Ministerie (OM) had een geldboete geëist van 700 euro voor gevaarlijk rijgedrag. Er kan niet worden bewezen dat hij het dodelijke ongeval heeft veroorzaakt, stelde het OM. De rechtbank oordeelde anders en vond dat daar wel genoeg bewijs voor is.

We herhalen het nog even voor u: Drie keer eerder veroordeeld, geen rijbewijs, 60 kilometer per uur, een dode voorbijganger en het OM vond een geldboete van 700 euro passend.

Wat een nachtmerrie.