Voorbij het eigen gelijk
 
 
Regio

Hoogeveen krijgt ook aso-azc, VVD alvast niet blij

PvdA-burgemeester: Niks aan de hand, vertrouw mij

Tags:

Net als Amsterdam-West krijgt het pittoreske Hoogeveen in Drenthe een aso-azc waarin asielzoekers die COA-regels hebben overtreden zullen worden opgevangen. En net als in Amsterdam-West zit daar, heel gek, niemand op te wachten. En al helemaal de plaatselijke VVD niet, want daar stemmen vooral winkeliers en ondernemers op, en winkeliers zijn of ondernemers altijd de eersten die last hebben van overlastasielzoekers gokt de VVD zo.

Het aso-azc heeft overigens wel ƩƩn voordeel: want in ruil voor plaatsing van 50 aso-asielzoekers zullen 100 veiligelandiƫrs (meestal uit Noord-Afrika) worden verplaatst danwel uitgezet. Van die 10o veiligelandiƫrs hebben de Hoogeveense winkeliers en ondernemers overigens ook al tijden last want die plegen massaal winkeldiefstallen, maar schadevergoeding betalen ho maar.

Volgens de burgemeester van HoogeveenĀ (PvdA) is er niets aan de hand. De aso-asielzoekers zijn heus niet crimineel, komen niet in het centrum en moeten zich aan strenge regels houden. “Als ze toch voor overlast zorgen in de openbare ruimte is dat een strafrechtelijk vergrijp en worden ze opgepakt”, aldus de burgemeester.

Verrassing: de VVD te Hoogeveen heeft daar nul vertrouwen in. Raar natuurlijk. Wie heeft er nou geen vertrouwen in de rechtstaat als het op overlastgevende asielzoekers aankomt?

Laatste woord aan de Hoogeveense VVD-fractieveurzitter: “Hoogeveen had dit niet moeten doen”.

Check. Wij zouden het niet beter kunnen zeggen.

 

   
 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.