avatar
   
Regio

Black Power-gevangenisdominee op non-actief wegens opruiende teksten

Dominee had geen grip meer op kerkdiensten

Een dominee van de gevangenis in Lelystad die onvoldoende optrad tegen opruiende teksten is op non-actief gesteld. Dat meldt Omroep Flevoland op basis van het jaarverslag 2016 van de Commissie van Toezicht.

Tijdens kerkdiensten promootten gevangenen black power. In de gevangenis zijn grensoverschrijdende teksten niet toegestaan. De kwestie kwam vorig jaar aan het licht toen gevangenbewaarders kerkdiensten bijwoonden. De gevangenbewaarders lichtten vervolgens de directie in.

De dominee werd niet alleen op non-actief gesteld omdat hij geen grip meer had op de kerkdiensten. In het verslag wordt gerept van nog meer zaken die rondom hem speelden, maar om wat voor zaken dat gaat, wordt niet gemeld.

Anp

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.