avatar
   
Regio

Wéér gewonde na ‘straatconflict’, wéér in Zaandam

Agenten moeten waarschuwingsschot lossen

Tags:

En 49-jarige man uit Zaandam is dinsdagavond gewond geraakt na vermoedelijk een conflict op straat. Het is nog onduidelijk wat er precies is voorgevallen, aldus de politie, maar het slachtoffer is in het ziekenhuis aangehouden als verdachte.

Naast het slachtoffer sloeg de politie nog drie mannen in de boeien, waarvan er twee meteen weer werden losgemaakt omdat zij al snel slechts getuigen van het incident bleken te zijn.

De politie kreeg een melding van een mogelijke schietpartij op de Perim in Zaandam. Een persoon zou zwaargewond en bewegingloos op de grond liggen. Toegesnelde agenten troffen op de locatie het slachtoffer en drie personen aan.

Met getrokken pistolen benaderden zij de mannen die om het slachtoffer stonden. Eén van hen had een vuurwapen in zijn hand en negeerde bevelen. Daarop loste een agenten een waarschuwingsschot.

Uiteindelijk is de 64-jarige man die het vuurwapen droeg, aangehouden en overgebracht naar het bureau. Het 49-jarige slachtoffer werd later in het ziekenhuis aangehouden. Het is nog onduidelijk wat zich precies heeft afgespeeld. Wel is duidelijk dat het slachtoffer niet is neergeschoten.

Anp

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.