Regio

Explosief onder auto in Amsterdam, ‘Het hele gebouw schokte’

Mogelijk een handgranaat gebruikt

Een explosief heeft in de nacht van zondag op maandag in Amsterdam-West een auto ernstig beschadigd. Het projectiel, mogelijk een handgranaat, ontplofte even na middernacht onder een geparkeerd voertuig in de Van Reigersbergenstraat. Niemand raakte gewond.

Wel werden zo’n acht tot tien auto’s en ongeveer even zoveel woningen in de directe omgeving beschadigd. Het explosief sloeg onder meer een gat in de bodemplaat van de getroffen auto.

Achtergrond van de ontploffing

De politie heeft contact gehad met de eigenaar van het voertuig, maar kan nog niets zeggen over zijn identiteit en wat mogelijk de achtergrond is van de ontploffing. “Daarvoor is het nu nog te vroeg. We doen onderzoek”, zegt een woordvoerder. Ook is niet duidelijk of het potentiële doelwit in deze straat woont. Van de daders ontbreekt op dit moment ieder spoor.

Het AD meldt inmiddels dat getuigen vertellen dat de wagen in gebruik is bij de broer van oud-Ajaxspeler Evander Sno. Drie broers Sno, waaronder, Evander werden dit voorjaar nog vervolgd vanwege een vechtpartij in 2013.

De politie is op zoek naar getuigen en vraagt mensen die beeldmateriaal hebben van het incident die beschikbaar te stellen aan de recherche.

Klaarwakker

Bewoners van de Frederik Hendrikbuurt werden rond 1 uur vannacht opgeschrikt door de ontploffing. “Het was een enorme klap, het hele gebouw schokte”, vertelt een buurtbewoner tegenover de Amsterdamse zender AT5.

(TPO/ANP)

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.