avatar
   
Regio

Jezus-haat in Limburg: ‘Kruisbeelden opvallend vaak doelwit van vernieling’

Stichting Kruisen en Kapellen Limburg signaleert trend

Tags: ,

Volgens de voorzitter van de Stichting Kruisen en Kapellen in Limburg komt het de laatste tijd ‘opvallend vaak voor’ dat kruisbeelden en Jezus worden aangevallen en vernield. “Of dat willekeur is of gerichte acties tegen kruisbeelden, weten we natuurlijk niet. De daders worden zelden gepakt”, laat voorzitter Matheu Bemelmans aan De Limburger weten.

Bemelmans reageert naar aanleiding van een aanval op Jezus zondagochtend vroeg in Roermond. Een in het zwart geklede gemaskerde man ging toen met kapmes los op een houten Jezus. Het houten kunstwerk gemaakt door Frans Cox raakte zwaar beschadigd.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.