avatar
   
Video

Warzone Enschede: Pegida vs. Antifa

Politie en ME staat paraat

Tags: ,

In het centrum van Enschede is zondag aan het einde van de ochtend veel politie op de been. Locoburgemeester Eelco Eerenberg kondigde donderdag een demonstratieverbod af. Maar er wordt rekening mee gehouden dat toch demonstranten naar de stad komen. Er zijn volgens de politie wel wat ‘eenlingen’ gesignaleerd, maar het beeld is nog rustig.

Fortress Europe, No Nazi’s in Enschede en Enschede Tegen Racisme wilden protesteren, maar de loco-burgemeester was bang dat vanwege een mogelijke confrontatie tussen rechtse en linkse groeperingen de veiligheid in de stad niet gegarandeerd kan worden.

Enschede is aangewezen als zogenaamd veiligheidsrisicogebied, zodat de politie extra bevoegdheden heeft. Er lopen en fietsen agenten rond. Ook staan er politiebusjes en busjes van de ME klaar. Er zijn digitale borden in de stad geplaatst waarop staat: demonstreren verboden.


 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.