Regio

Eindexamens – Utrechtse docent pleegt fraude

Paste antwoorden leerlingen aan

Leerlingen van een particuliere school in Utrecht moeten hun eindexamen economie overdoen, omdat hun leraar heeft gesjoemeld. De docent had ingeleverde examens aangepast. De rector van het Instituut Blankestijn heeft dat gezegd tegen RTL Nieuws.

“Ik maak al vijftien jaar kopieën van de originele examens. Wij zijn de enige school in Nederland die dat doet, want we zijn er niet toe verplicht”, zegt rector Frans van Heijningen. Toen de kopieën werden vergeleken met de nagekeken examens, bleek dat de antwoorden waren aangepast. Van Heijningen: “We gissen met zijn allen naar de reden waarom de docent dit heeft gedaan. Hij had er geen verklaring voor. Voor deze docent is geen toekomst meer bij onze school.”

Lees ook

RTL Nieuws – Corrector pleegt fraude, leerlingen mogen examen overdoen

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.