avatar
   
Regio

Dieven roven medische apparatuur uit Catharina Ziekenhuis Eindhoven

Voor meer dan een ton aan apparatuur gejat

Dieven hebben afgelopen zaterdag hun slag geslagen in het Eindhovense Catharina Ziekenhuis. Uit een afgesloten ruimte werd voor meer dan een ton aan medische apparatuur gestolen meldt Omroep Brabant. Het gaat om endoscopen van de afdeling Maag-, Darm- en Leverziekten, om precies te zijn een gastroscoop en kinderscoop.

Branchevereniging Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) vraagt zich af of een dergelijke ‘forse diefstal’ geen inside job is. “Het is een afgesloten ruimte. Dat geeft wel te denken. Als je zo doelgericht te werk gaat, zijn het misschien mensen die er gewerkt hebben”, aldus een woordvoerder tegen Omroep Brabant. Ook wordt door de NVZ gewaarschuwd dat dit vaker kan gaan gebeuren. “Dit kan een begin zijn. Als je auto-onderdelen kunt verkopen, kun je ook ziekenhuisonderdelen verkopen.”

Het Catharina Ziekenhuis benadrukt dat op de gestolen apparaten geen patiëntengegevens staan en dat de geplande onderzoeken gewoon doorgaan.

 

 

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.