Voorbij het eigen gelijk
 
 
avatar
   
Regio

Dieven roven medische apparatuur uit Catharina Ziekenhuis Eindhoven

Voor meer dan een ton aan apparatuur gejat

Dieven hebben afgelopen zaterdag hun slag geslagen in het Eindhovense Catharina Ziekenhuis. Uit een afgesloten ruimte werd voor meer dan een ton aan medische apparatuur gestolen meldt Omroep Brabant. Het gaat om endoscopen vanĀ de afdeling Maag-, Darm- en Leverziekten, om precies te zijn een gastroscoop en kinderscoop.

Branchevereniging Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) vraagt zich af of een dergelijke ‘forse diefstal’ geen inside job is. “Het is een afgesloten ruimte. Dat geeft wel te denken.Ā Als je zo doelgericht te werk gaat, zijn het misschienĀ mensen die er gewerkt hebben”, aldus een woordvoerder tegen Omroep Brabant. Ook wordt door de NVZ gewaarschuwd dat dit vaker kan gaan gebeuren. “Dit kan een begin zijn. Als je auto-onderdelen kunt verkopen, kun je ook ziekenhuisonderdelen verkopen.”

Het Catharina Ziekenhuis benadrukt dat op de gestolen apparaten geen patiƫntengegevens staan en dat de geplande onderzoeken gewoon doorgaan.

 

 

   
 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.