Regio

Agenten aangevallen en bedreigd, twee politiewagens en politiemotor vernield

12-06-2017 11:54

Bij een ‘incident in de privésfeer’ in Wijk bij Duurstede is de politie vorige week aangevallen. Hierbij raken agenten lichtgewond en worden twee politiewagens en een politiemotor vernield. Ondanks dat dit incident vorige week al plaats vond berichtte de politie er zondag pas over op Facebook, waarover nu ook RTV Utrecht bericht.

 

Quotes:

“Wij zijn op dat moment in De Engh in verband met een incident in de privésfeer, waar we inhoudelijk niet nader op ingaan. Tijdens dit incident wordt er fors geweld tegen ons gebruikt.

De personen in kwestie vinden het nodig om ons het werk te beletten. Dat is nog tot daar aan toe, maar als men op enig moment geweld tegen ons gebruikt lopen de spanningen hoog op. Collega’s worden geslagen en geschopt. Wij laten dit uiteraard niet toe, maar als meerdere personen zich tegen ons keren escaleert de situatie.

Collega’s zijn met meerdere personen in gevecht en worden ernstig bedreigt. Met spoed wordt er om assistentie gevraagd. Twee politievoertuigen en een politiemotor worden vernield. Eén van de personen slaat op de vlucht maar kan na een achtervolging worden aangehouden.”

 

*