Zeker 8 gewonden bij ‘incident met auto’ voor Amsterdam CS, wagen ramt muurtje

10-06-2017 21:34

Een auto heeft deze avond een muurtje in het voetgangersgebied voor station Amsterdam CS geramd. Het gebied is afgezet en de politie onderzoekt de verdere toedracht. De automobilist stond op plek waar dat niet mocht. Nadat hij werd aangesproken door agenten ging hij er vandoor en ramde daarbij het muurtje, zo Twitterde de politie. Er zouden in ieder geval 8 gewonden zijn, twee van hen raakten zwaar gewond..

Volgens de politie heeft zich er ‘een incident’ voorgedaan met een auto. Het plein voor het monumentale station is ruim afgezet met linten.

Update 22:51: De automobilist is aangehouden en wordt verhoord. De auto werd onderzocht en is rond 22.30 uur weggesleept. Niet veel later kon het publiek het plein weer op.

Update 22:06: De politie spreekt nu van acht gewonden, waarvan twee zwaargewond. Volgens de Amsterdamse politie lijkt het “niet te gaan om opzet maar een onwelwording”. Er wordt nog verder onderzoek gedaan.

Amsterdam Centraal

Volgens de politie is een auto tegen een muur gereden. Op een foto op de site van AT5 is een zwarte auto te zien met een gebarsten voorruit. Ooggetuigen melden tegen de zender dat er minstens tien politie-auto’s ter plaatse zijn en een ambulance. Nadere gegevens ontbreken nog. Ambulancepersoneel behandelt zeker een vrouw die op straat ligt.

Eerder sprak de politie van vijf gewonden, daarvan zijn er in ieder geval twee naar ziekenhuis vervoerd. Drie anderen werden ter plaatse behandeld. De politie laat nu via Twitter weten dat reizigers via de westingang wel gewoon het station in mogen. Het incident heeft geen invloed op het treinverkeer, zo zegt een woordvoerder van de NS.

(TPO/ANP)