Opinie

Christelijke Muziekvereniging Volharding uit Kampen woest op ‘walgelijke’ site Dumpert.nl

10-06-2017 14:56

Update: Droste-effect!

Christelijke Muziekverenging (fanfarekorps) Volharding (Google-cache) uit het pittoreske en eveneens christelijke Kampen is woest op Dumpert.nl, de kwaliteitsfilmpjessite die populair is dankzij onder andere het immer hilarische voor Volkskrant-lezers ‘seksistische’ Dumpertreeten. Op Dumpert staat namelijk een filmpje waarop is te zien hoe tamboer-maître Pedro van Mierlo (dat we zijn naam weten is de schuld van De Stentor, dus gaarne daar klagen) met zijn tamboersstok los gaat op een meisje uit het publiek dat het waagt zich tussen de marcherende fanfarespelers en het twirlteam te begeven.

Ondanks het feit dat het filmpje dus gewoon feitelijke beelden laat zien, is Volharding-voorzitter Annie ten Hove (naam via De Stentor, gaarne daar klagen) niet blij met publicatie van deze pijnlijke waarheden. En aangezien Dumpert niet zomaar filmpjes verwijdert, al helemaal niet als ze op de openbare weg zijn gemaakt, is het nu ineens de schuld van Dumpert dat iedereen kan zien hoe een lid van het fanfarekorps agressief te keer gaat met zijn fanfarestok, maar beslist niet de schuld van de meppende tamboer zelf.

“Bij ons zelf stond ‘ie op Facebook, ik heb ‘m daar vanaf laten halen. Ik vond ‘t niet slim om ‘m daar op te zetten. Ik wil ‘m van Dumpert af, hoe krijg ik ‘m daar af?”, vraagt een wanhopige Annie ten Hove zich nu in De Stentor af.

Schuld van Dumpert

Want het ligt dus, nogmaals, allemaal aan anderen, beslist niet aan de mishandeldtamboer zelf, die toch duidelijk zichtbaar op de bewijsbeelden met een stok op een ongewapend meisje inmept: “Er waren daar meiden aan de kant die zaten te dreigen zo van; we zullen jullie wel en weet ik veel richting de dames die ervoor lopen, daar zitten ook hele jonge meisjes tussen. Dat de tambour-maître ingreep is logisch. Er zijn altijd etterbakken die denken de boel te moeten verstoren”, aldus Ten Hove in De Stentor.

Ziet u? Zijn ingrijpen was ‘logisch’, dus dan is het okee. Nu graag ophouden met de beelden bekijken okee? Okee!

De agressieve tamboer in kwestie ligt overigens niet wakker van dat filmpje. Op Dumpert komt hij nooit want dat is ‘een walgelijke site’ maar hij staat tenminste wel gewoon voor zijn daden. “Dat gebeurt zo vaak in een optocht. Als mensen tussen mijn korps gaan lopen dan reageer ik wel. Ik lig er niet wakker van”.
Een man met karakter dus.

Rel

Annie ten Hoven is nu bang voor ‘een rel’. Daarom ook zoekt ze de media op, want een vlek wordt altijd minder als je er flink in wrijft. Behaalde resultaten uit het verleden bewijzen immers dat vlek op vlek smeren de allerbeste manier is om een klein lokaal voorval niet in een landelijke rel te laten eindigen (deze alinea was ironisch bedoeld, schuld van Geenstijl).

Waarvan akte. Ook namens ons veel dank voor de geinige beelden. We gaan nu wachten tot dit op Geenstijl komt waardoor de rel nog groter wordt en het uiteindelijk ook de landelijke televisiemedia zal bereiken waardoor Annie ten Hoven inderdaad volkomen gelijk gaat krijgen en een grote landelijk rel is geboren. Wat allemaal de schuld is van Dumpert, want het is altijd de schuld van Dumpert.

Waarvoor 10000 reeten (ook voor De Stentor trouwens, zonder wie we nooit van het bestaan van dit filmpje hadden geweten, laat staan dat we hadden geweten dat er in Kampen een christelijke muziekvereniging bestaat die Volharding heet met een voorzitter die graag geen rel wil en dus maar aan zoveel mogelijk mensen laat weten geen rel te willen en aan zoveel mogelijk mensen laat weten beslist niet naar onderstaand filmpje te kijken).