Regio

Van anti-homogeweld verdachte meisjes Rotterdam mogelijk betrokken bij meer mishandelingen

09-06-2017 17:55

De vier jonge meisjes die onder meer worden verdacht van mishandeling van twee lesbiennes op het Rotterdamse Schouwburgplein, zijn mogelijk betrokken bij nog vier andere mishandelingen in de Maasstad. Het viertal was op zoek naar willekeurige slachtoffers, zo heeft een van de verdachten volgens het Openbaar Ministerie verklaard. Hun slachtoffers, voornamelijk vrouwen, zochten zij uit in de buurt van metrostations en op de Lijnbaan.

De vier verdachten, tussen de dertien en vijftien jaar oud en afkomstig uit Rotterdam en Nieuwerkerk aan den IJssel, zijn vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris op verdenking van openlijk geweld. Drie van hen zijn onder voorwaarden op vrije voeten gesteld.

De mishandeling van de lesbiennes veroorzaakte deze week grote beroering. Het achttienjarige slachtoffer was dinsdagavond hand in hand met haar vriendin weg naar de bioscoop, toen ze werd mishandeld. Hetzelfde groepje was ook betrokken bij de mishandeling van een vrouw op 31 mei. Daarbij zou geen sprake zijn van een relatie met de geaardheid van het slachtoffer.

Anp