Vrouw door tien ‘jongeren’ betast op Amsterdamse Mercatorplein

03-06-2017 12:14

Een jonge vrouw is vorige week rond middernacht door een groep van tien (10!) ‘jongeren’ betast en beroofd van haar telefoon op het beruchte Mercatorplain in Amsterdam West. Dit meldt de buurtkrant Westkrant.

De vrouw zou bij het Mercatorplein zijn gevallen met haar fiets waarop de groep ‘jongeren’ zich op de vrouw stortte.

Het Mercatorplein is al jarenlang een traditioneel Amsterdams overlastgebied waar ‘jongeren’ van vrijwel uitsluitend allochtone afkomst de straten stevig in handen hebben en zich consequent schuldig maken aan intimidatie van burgers, rondhangen, plegen van vandalisme, berovingen, geweld, diefstal en natuurlijk het verbinden in de samenleving middels het aangaan van dialoog over vrede en tolerantie.

Net als de Diamantbuurt fungeert het Amsterdamse Mercatorplein al tientallen jaren als opleidingsterrein voor Amsterdamse allochtone criminelen. Een aantal van hen zijn inmiddels uitgegroeid tot zware gewelddadige criminelen die bijvoorbeeld gelieerd zijn aan de zogenaamde ‘Mocro Mafia’.

Omdat het weer ramadan is weer zomer is, is de overlast met deze jongeren de afgelopen tijd enorm toegenomen. Daarom heeft de Amsterdamse burgemeester Van der Laan (PvdA) besloten tot het Grote Panacee Der Nederlandse Rechtstaat Bij Jongerenproblemen: nog meer cameratoezicht.

Helaas voor het slachtoffer in bovenstaand verhaal komt die cameratoezicht te laat. Het identificeren van haar aanrandersgroep, zodat ze een sepot of voorwaardelijke taakstraf kunnen krijgen, moet gebeuren op basis van andere camerabeelden omdat het Vanderlaanse panaceetoezicht toen nog niet was geïnstalleerd.