Advocaat mishandeld Arnhems homostel: ‘verdachten proberen twijfel te zaaien’

03-06-2017 11:12

Het politie-onderzoek naar de mishandeling van een homostel in Arnhem moet binnenkort afgerond zijn. Bij die mishandeling werd een van de slachtoffers zo hard in het gezicht geslagen dat hij tanden moet missen. Die tanden zouden met een betonschaar uit zijn mond zijn geslagen. In een bizarre twist dreigden later de verdachten zelf aangifte te doen van mishandeling. “Kennelijk was de opmerking over de aangifte bedoeld om twijfel te zaaien”, zegt advocaat Sidney Smeets die het homostel verdedigt.

Twijfel zaaien

In het AD doen doen de slachtoffers en hun advocaat hun verhaal over de gang van zaken tot nu toe. De verdachten hebben inmiddels toenadering gezocht, maar in dat gebaar hebben de twee jonge mannen niet zo’n trek. Volgens de verdachten zouden de twee zelf ruzie gezocht hebben. “Wat valt er dan te bepraten? Ik kan beter energie steken in mijn herstel”.

Een advocaat van de verdachten wijst er op dat de slachtoffers beide een kapsalon gegeten zouden hebben. Dus kunnen ze volgens hem nooit hand in hand lopend gezien zijn. Volgens hem kan er geen sprake zijn van homohaat. De betonschaar die gebruikt zou zijn is nooit gevonden.

Advocaat Smeets van slachtoffers Ronny en Jasper Sewratan-Vernes zegt dat de omkering van het daderschap vooral bedoeld lijkt om iedereen te verwarren. “Maar goed, er is nooit aangifte gedaan”, zo stelt hij nuchter. Het is nu afwachten wat er uit het rapport van de politie zal blijken.