Man in Rotterdam-Alexander doodgeschoten terwijl hij iftar vierde

29-05-2017 00:20

In Rotterdam is een man doodgeschoten terwijl hij met vrienden de iftar aan het vieren was. Dat is het traditionele verbreken van het vasten na zonsondergang tijdens de ramadan. De schietpartij vond plaats in de wijk Ommoord, in Rotterdam Prins Alexander.

Jongen met capuchon

De man was buiten aan het barbecuen en opeens kwam een jongen met capuchon langsgelopen die op de man schoot. Dat meldt het AD / Rotterdams Dagblad. “In tien seconden was het klaar”, verklaart een ooggetuige tegenover de krant.

Over de verdere toedracht van de schietpartij is nog niets bekend. De politie wil ook nog meer weten over de identiteit van het slachtoffer. Kort na de schietpartij is een politiehelikopter in de buurt op zoek geweest naar de dader. Deze heeft bij zijn vlucht met de wagen een schuur geramd. Opmerkelijk is dat na afloop van de schietpartij een jongen kwam vragen wie er dood was, en daarna direct weer wegliep toen het antwoord “Hassan!”, was.

Beelden

Inmiddels doet op internet het verhaal de ronde dat het slachtoffer, Hassan, een jongeman met de bijnaam ‘Parsa010’ zou zijn. Op Youtube is een compilatievideo verschenen met ‘de laatste snaps’ van het slachtoffer. Zoals een bericht stelt is hij ook ‘bekend van zijn opmerkingen bij Supergaande‘. Dat is een Youtubekanaal met straatinterviews, ‘Parsa010’ was daar te zien terwijl hij ‘antwoord’ geeft op de vraag met wie zijn dochter niet thuis zou mogen komen.

De politie heeft de identiteit van het slachtoffer echter nog niet bevestigd.

https://www.youtube.com/watch?v=RJ6Hqb9pejg

https://www.youtube.com/watch?v=WvnPdlHbEtI

Schietpartij

Titelfoto: Google Maps