Drentse politie doet onderzoek naar #tuinkaboutergate Assen

26-05-2017 11:11

De politie in Assen doet deze week onderzoek naar een vijftigtal tuinkabouters dat staat opgesteld op het terrein van de Asser Roeiclub. Het opmerkelijke is dat de kabouters ook steeds in andere opstellingen staan. Zo leken ze op een gegeven moment een voetbalwedstrijd te spelen. De kabouters bevinden zich al enige tijd op die plek, maar de lolbroek die er voor verantwoordelijk is, is nog niet bekend.

De gemeente Assen heeft het ‘kabouter-fenomeen’ nu ook opgepikt, zo weet de Asser Courant.  Men wil de kabouters nu ophalen in het kader van ‘gevonden voorwerpen’. Gisteren is de politie een onderzoek gestart naar het Drentse #tuinkaboutergate en degene die de kabouters op het terrein geplaatst heeft.

De plaatselijke politie laat wel weten dat het “niet om een echt politieonderzoek gaat”.

Tuinkabouter bevrijdingsfront

Het voorval doet denken aan acties van het ‘Tuinkabouter Bevrijdingsfront’. Deze ludieke actiegroep is al zo’n twee decennia actief, vooral in België en Frankrijk. Kabouters worden daarbij uit tuinen gegapt en ‘losgelaten’ in de stad of in de vrije natuur. In ons eigen land zijn in voorbijgegane jaren verschillende kabouters uit tuinen gehaald door het Kabouter Bevrijdings Front (KBF) en het Kabouter Actie Front (KAF).