Regio

Ajax-Manchester United – Aanhoudingen in Amsterdam

24-05-2017 23:44

De politie in Amsterdam heeft woensdagavond zestien mensen aangehouden. Dat was onder meer voor alcoholmisbruik, belediging en het in brand steken van een parasol. Dat meldde de politie rond 23.15 uur. De pleinen lopen snel leeg, auto’s verlaten de stad. Op de stations en tramhaltes is het wel erg druk.

Al na het tweede doelpunt in de wedstrijd hielden veel fans het voor gezien en trokken richting huis, auto of openbaar vervoer. “Tot nu toe gaat het goed. Dit is voor ons eigenlijk een gewone hele drukke zaterdagavond”, zegt een woordvoerder.

Het Museumplein, waar zo’n 100.000 mensen de wedstrijd op schermen volgden, liep in snel tempo leeg. Schoonmakers zijn daar onmiddellijk begonnen met opruimen: er ligt erg veel troep.

Op het einde van een indrukwekkende Europese race wist Ajax zich woensdag niet met een hoofdprijs te belonen. De club rekende af met een hardnekkig vooroordeel dat een Nederlandse club nooit meer de finale van de Europa League kon halen, maar moest de zege uiteindelijk aan Manchester United laten (0-2).

ANP

De meneer op de foto komt uit de ANP-fotoserie ‘Ontgoocheling op Museumplein’