avatar
   
Regio

Ondanks ‘goede sfeer’ in Rotterdam eerste aanhoudingen in aanloop naar kampioenswedstrijd

'Discriminerende teksten'

Voorafgaand aan de wedstrijd Feyenoord-Heracles wordt de sfeer in de binnenstad van Rotterdam als ‘gemoedelijk’ omschreven. Desondanks heeft de politie zondag op het Stadhuisplein in Rotterdam een al handvol personen opgepakt. De politie liet weten dat de opgepakte voetballiefhebbers discriminerende teksten riepen.

Ook op andere plekken in de stad zijn mensen aangehouden, onder meer voor het bezit van vuurwerk.

Een klein uur voor de wedstrijd liet de politie weten dat de middag tot dusver zonder grote problemen verloopt en dat er heel veel voetballiefhebbers op de been zijn.

Herdenking bombardement

Op Plein 1940 in Rotterdam is vandaag aan het begin van de middag ook het bombardement op de stad in de Tweede Wereldoorlog herdacht. Daarbij waren veteranen aanwezig en lieten ook Feyenoord-supporters zich zien om een moment stilte in acht te nemen.

Op 14 mei 1940 werd de historische binnenstad verwoest door Duitse bommenwerpers. Zeker 650 mensen kwamen om het leven, 80.000 inwoners raakten dakloos omdat 24.000 huizen werden weggevaagd.

“Het oude hart is uit de stad gebombardeerd”, zei de burgemeester. “Dat oude hart mag dan zijn verdwenen, de ziel is overeind gebleven”. In zijn toespraak verwees Aboutaleb naar de wedstrijd in De Kuip. “Wat er vanmiddag op Zuid staat te gebeuren, toont aan dat de stad leeft”. Bij winst is Feyenoord landskampioen.

(TPO/ANP)

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.