Voorbij het eigen gelijk
 
 
avatar
   
Regio

Slachtoffer instorting oud stadhuis Woerden overleden – Lichaam moet nog geborgen

Arbeidsinspectie doet onderzoek

Tags:

De medewerker van het sloopbedrijf die vrijdag werd bedolven toen een deel van het oude stadhuis van Woerden (provincie Utrecht) instortte, is overleden. Zijn lichaam moet nog worden geborgen, maar burgemeester Victor Molkenboer maakte tijdens een persconferentie duidelijk dat het ‘onmogelijk is dat de man nog leeft’.

Er is geen sprake meer van een reddingsoperatie, maar van een bergingsoperatie, aldus Molkenboer.

De instorting gebeurde tijdens sloopwerkzaamheden. Het gebouw stond leeg. Er wordt al een paar maanden gewerkt aan het strippen en deels slopen van het stadhuis. Volgend jaar juli moet er weer een nieuw gebouw staan.

Molkenboer vertelde dat het slachtoffer aan het zagen was toen een betonvloer boven hem instortte. Een collega die een kraan bestuurde zag het gebeuren. De Inspectie SZW (de vroegere Arbeidsinspectie) onderzoekt hoe het ongeluk kon gebeuren.Bij het sloopbedrijf en de gemeente Woerden heerst grote verslagenheid, zei de burgemeester.

ANP

 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.