Regio

Jongeren plegen zwembadterreur, plegen geweld tegen politie, OM weigert jongeren te straffen

27-04-2017 14:57

Een groepje van vier ‘jongeren’ in de leeftijd van 15 tot en met 17 jaar oud werd dinsdag door de politie uit een zwembad in Hoorn gehaald omdat ze zich groepsgewijs schuldig hadden gemaakt aan zwembadterreur. Ze zorgden voor gevaarlijke situaties in het zwembad en probeerden iemand zwaar te mishandelen. De etnische afkomst van de jongeren wordt niet vermeld, wel dat ze heel veel met ‘kanker’ aan het schelden waren.

Toen de politie de ‘jongeren’ wilden meenemen werden ze agressief, provoceerden ze de politie en gebruikten ze geweld tegen de agenten. De agenten moesten gepast geweld met gummiknuppels gebruiken om de ‘jongeren’ mee naar het bureau te kunnen krijgen alwaar ze een nacht in de cel mochten doorbrengen.

Nogmaals, het gaat hier over kinderen tussen de 15 en 17. Die een zwembad terroriseren, politie provoceert en geweld gebruikt tegen agenten.

Genoeg gestraft

De officier van Justitie heeft nu echter besloten deze ‘jongeren’ niet verder te vervolgen. Volgens het OM zijn ze ‘al genoeg gestraft’ omdat ze ‘door de politie zijn geslagen met knuppels’ en hebben ze al een nacht in de cel doorgebracht. Per heden lopen deze ‘jongeren’ dus weer vrij op straat, waarschijnlijk keihard lachend om het feit dat ze kunnen doen wat ze willen in een land waarvan politici telkens beweren dat geweld tegen hulpverleners ‘hard wordt aangepakt’ maar waarin een mijlenver van de realiteit verwijderd OM steeds weer weigert ook echt iets te doen tegen gewelddadig gedrag.

Eén van de betrokken agenten in Hoorn heeft via Twitter laten weten hoe teleurgesteld hij is in de ‘rechtstaat’: “Geweld tegen hulpverleners wordt keihard aangepakt. Ja ja, maar nu ff niet. Teleurstellende en onbegrijpelijke beslissing.”

Mocht u van plan zijn te gaan zwemmen in Hoorn en worden geterroriseerd door een groepje met ‘kanker’ scheldende ‘jongeren’ bedenk dan dat aangifte doen volstrekt zinloos is omdat het OM weigert haar taak uit te voeren en de burger en maatschappij te beschermen tegen criminelen.

Welkom in de jungle, u bent vogelvrij.