Regio

Wielrenner, Poolse zeiljachtopvarende en automobilist overleden

23-04-2017 20:20

Tenminste drie mensen kwamen zondag om het leven door tragische ongevallen. Een wielrenner, een opvarende van een zeiljacht en een automobilist zijn het trieste resultaat van een mooie zondag die voor sommigen zwart eindigde. Een overzicht:

Den Haag

Een 33-jarige man uit Den Haag is zondag overleden, nadat hij in Numansdorp (Zuid-Holland) met zijn auto tegen een pijler van een viaduct was gebotst.

De man raakte door onbekende oorzaak van de weg en botste vervolgens tegen de pijler. Hij werd zondagochtend gevonden door een voorbijganger die de politie waarschuwde. De Hagenaar overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.

Wilhelminadorp

In het Zeeuwse Wilhelminadorp is zondagmiddag een 78-jarige wielrenner uit de gemeente Roosendaal overleden, nadat hij op de Katseveerweg was aangereden door een tegemoetkomende auto.

Het slachtoffer maakte deel uit van een groep racefietsers die op weg waren naar Goes. De fietser overleed ter plaatse.

De politie onderzoekt hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.

Vlieland

Een man uit Polen is zondag om het leven gekomen nadat zijn zeiljacht zondag in de buurt van Vlieland omsloeg en zonk. Volgens de Nederlandse Kustwacht werd het slachtoffer met een helikopter uit zee gehaald en voor reanimatie bij De Kooy bij Den Helder aan land gebracht. Maar hulp mocht niet meer baten.

De kustwacht kreeg informatie dat het jacht met drie personen zou zijn vertrokken. Er werd een duikteam van de marine opgeroepen om de binnenkant van het jacht te onderzoeken. Bij de zoekactie waren verder ook reddingsboten van Texel, Vlieland en Terschelling betrokken. Vanuit de lucht was er ondersteuning van een helikopter en een patrouillevliegtuig. Maar onderzoek wees uit dat de man alleen op het jacht aan boord was. De zoekactie werd daarna afgebroken.

Het jacht van zeven meter lang stond in Engeland geregistreerd. De politie gaat verder onderzoek naar de oorzaak.

 

Anp/TPO