Voorbij het eigen gelijk
 
 
avatar
   
Regio

Bureaucratie sloopt gemeentelijke gezondheidszorg

Hulpverleners die worden ontslagen zodat accountants kunnen worden ingehuurd

Tags:

De gemeentelijke zorg voor gehandicapten, chronisch zieken en mensen met psychische problemen wordt gehinderd door decentralisatie. Er is meer bureaucratie en minder hulp, bericht het AD dinsdag.

Uit praktijkonderzoek van het Zijlstra Center van de Vrije Universiteit Amsterdam over de overheveling van de zorg aan gemeenten, is de gestelde conclusie: de aandacht gaat niet naar de alfahulp maar naar de accountant.

Gemeenten en zorgverleners breiden de afdelingen Aanbestedingen, Inkoop, Control en Financiën uit ten koste van de zorg. “Zo zijn bij een zorginstelling dertig hulpverleners ontslagen om geld vrij te maken voor mensen die zich bezighouden met regels”, stelt een onderzoeker.

Anp

   
 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.