avatar
   
Regio

Zeer spannende, zenuwslopende dagen in Oosten van Nederland

Elk jaar weer die fundamentele vraag: wie heeft het hoogste paasvuur?

Tags: ,

Wordt het Espelo, Holterbroek, Beusekom of Dijkerhoek, dat is de vraag. Zaterdag beslist een jury waar precies het hoogste paasvuur staat. In de buurtschappen in de Overijsselse gemeente Rijssen-Holten is tot en met vrijdag nog met man en macht gewerkt om de vuurstapel zo hoog mogelijk te krijgen.

Vorig jaar had Espelo het hoogste paasvuur van het land, met een hoogte van 18,88 meter. De brandstapel daar is al jaren het bekendste paasvuur in Nederland en de organisatie stelt alles in het werk om dat zo te houden. Het paasvuur kreeg vijf jaar geleden een vermelding in het Guinness Book of Records en staat vanaf zondag officieel op de lijst Nationale Inventaris Immaterieel Erfgoed. Zondag, eerste paasdag, worden alle paasvuren ontstoken.

Het KNMI waarschuwde vrijdag dat de traditionele paasvuren in het oosten van het land overlast kunnen veroorzaken: smog, rook en stank.

Anp

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.