avatar
   
Regio

Burgmeester Veldhoven maakt einde aan conferentie Eritreeërs

Nu al twee incidenten, gevaar voor openbare orde

Burgemeester Jack Mikkers van de gemeente Veldhoven heeft donderdagavond een conferentie van Eritreeërs, die in de Koningshof zou plaatsvinden, verboden. De reden daarvoor zijn twee incidenten waarbij tegenstanders van de conferentie waren betrokken, aldus de gemeente.

Mikkers nam het besluit na overleg met het Openbaar Ministerie (OM), politie en Koningshof, omdat de openbare orde en veiligheid niet voldoende gegarandeerd kunnen worden. Een politiewoordvoerster zei dat binnen de groep betogers onenigheid was ontstaan. Tientallen actievoerders zijn opgepakt. Ze zijn met bussen naar het politiebureau gebracht.

De demonstratie was een initiatief van Kubrom Dafla Hosabay, een voormalige staatssecretaris van Eritrea, die in 2010 naar Nederland vluchtte omdat hij zich niet meer veilig voelde in zijn land. De bijeenkomst van de jongerenbeweging was omstreden, omdat ook een vertrouweling van president Isaias Afewerki zou komen. Eritrea wordt met ijzeren hand geregeerd.

De conferentie, waar vooral veel Eritrese jongeren aan wilden deelnemen, zou tot en met zondag duren.

Anp

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.