Voorbij het eigen gelijk
 
 
avatar
   
Regio

Totaalagressie leerlingen IJburgcollege Amsterdam want ‘examenstunt’

Vernielingen, beledigen van politie, verzet bij arrestatie

Een uit de hand gelopen examenstunt heeft dinsdag geleid tot de arrestatie van twee leerlingen van het IJburgcollege in Amsterdam (‘Leren van en met elkaar’). Het duo hoorde bij een groep van zo’n tien scholieren die flinke vernielingen hadden aangericht in de school.

De school belde de politie nadat bleek dat er plafondplaten, kluisjes, deuren, computers en schoolmeubilair waren vernield. Toen agenten ter plekke kwamen, sloeg de sfeer om. Een zestienjarige leerling weigerde mee te werken waarop hij werd aangehouden. Een vijftienjarige scholier wilde de arrestatie belemmeren, wat uitliep op een ruzie. Daarop werd ook hij aangehouden. Hij verzette zich hierbij en beledigde de agenten.

De politie sluit meer aanhoudingen niet uit. De school doet aangifte. Nadat de rust was weergekeerd, is gesproken met de leraren en leerlingen. Het is bekend wie er betrokken waren bij de examenstunt, aldus de politie.

Het IJburgcollege kwam eerder al negatief in het nieuws toen bleek dat leerlingen er werden afgeperst.

Anp/TPO

 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.