avatar
   
Regio

10 maanden cel voor gooien molotovcocktails naar beoogd asielzoekerscentrum Maastricht

Dader zei brandstichting te hebben willen voorkomen

Een 29-jarige man uit Maastricht moet tien maanden de cel in. De rechtbank in zijn woonplaats veroordeelde hem donderdag wegens brandstichting in een beoogd azc tot een gevangenisstraf van achttien maanden, waarvan acht voorwaardelijk.

Volgens de rechtbank heeft de man op 29 mei 2016 samen met anderen molotovcocktails gegooid in een leegstaand gebouw in de Maastrichtse wijk Malberg. Hij wilde daarmee verhinderen dat asielzoekers in het gebouw werden gehuisvest.

Tijdens zijn actie liep de man brandwonden op. Vlak na de brand werd hij al opgepakt na een tip dat er iemand onder de douche stond met brandwonden.

De Maastrichtenaar ontkent brand gesticht te hebben. Hij zou dat juist hebben willen voorkomen, en liep naar eigen zeggen daardoor brandwonden op. Maar de rechtbank gelooft niets van zijn verhaal. Diens poging met molotovcocktails de komst van asielzoekers te verhinderen, noemt de rechtbank ‘een vorm van eigenrichting die in inbreuk maakt op de democratie’.

ANP

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.