Record aantal klussen op vrijwilligersdagen NLDoet

10-03-2017 08:33

Het Oranje Fonds heeft het dit jaar druk tijdens de vrijwilligersactie NLdoet. Voor 10 en 11 maart zijn een recordaantal van 9500 klussen aangemeld, driehonderd meer dan vorig jaar. Naar verwachting steken dit jaar 350.000 Nederlanders de handen uit de mouwen, meldde het organiserende Oranje Fonds gisteren.

Vrijwilligerswerk

Nederland is volgens het fonds een land van vrijwilligers. Uit onderzoek van Ipsos blijkt namelijk dat 94 procent van de Nederlanders zich wel eens belangeloos inzet voor een ander. Bijna de helft doet dit zelfs wekelijks. Nederlanders zetten zich het liefst in voor ouderen (58 procent), maar ook voor kinderen (23 procent), mensen met een verstandelijke beperking (21 procent) en mensen met een lichamelijke beperking (21 procent).

Nederlanders doen vrijwilligerswerk omdat ze een ander graag helpen maar ook omdat ze er zelf een goed gevoel van krijgen, weet het Oranje Fonds.

Tijdens NLDoet werken twee dagen lang op talloze locaties vrijwilligers mee aan verschillende projecten. Ook Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima werken dan traditiegetrouw mee op een locatie.

(TPO/ANP)