Stille tocht door Krispijn voor dood Dordts jongetje (10)

05-03-2017 12:47

Vanmiddag wordt er een stille tocht gehouden voor het Dordtse jongetje Diego (10). Hij werd woensdag dood gevonden na een melding van zijn vader. Het jongetje zou een ‘niet-natuurlijke dood’ gestorven zijn, zo is inmiddels bekend. Waarnemend burgemeester Peter van der Velden van Dordrecht loopt mee om de moeder van Diego te ondersteunen. De familie verzamelt om 15.00 uur op de parkeerplaats bij de Weeskinderendijk.

De politie onderzoekt de dood van de jongen. Zijn 37-jarige vader belde woensdagochtend vroeg de politie en vertelde dat hij zijn zoon dood in huis had gevonden. Hij is aangehouden en wordt verhoord. Het is nog niet zeker dat hij de dader is. De woning van de vader en zoon staat aan de Jan Vethkade in de Dordtse wijk Oud-Krispijn.

Stille tocht door Oud-Krispijn

Mensen die meelopen kunnen rode en witte ballonnen kopen bij het begin van de stille tocht. Diego was gek van voetbalclub Feyenoord, rood en wit waren zijn lievelingskleuren.

Hoewel de politie niet wil zeggen of de vader zelf verdachte is, nemen veel mensen vast een voorschot op de zaak. Het Facebookprofiel van de man staat inmiddels vol verwensingen. De familie van Diego roept op tot kalmte.

Ook de voetbalclub van het jongetje, V.V. Wieldrecht, stond stil bij zijn dood. Er is een herdenkingsavond gehouden en een hoekje ter herdenking ingericht. Teams hielden voor aanvang van de wedstrijden een minuut stilte.

(TPO/ANP)