Regio

Noord-Afrikaanse jongeren bedreigden carnavalsvierders in Maastricht

03-03-2017 11:21

In Maastricht zijn tijdens de carnavalsdagen onschuldige feestvierders zonder reden ‘lastig gevallen’ door Noord-Afrikaanse jongeren. Vooral carnavalsvierders die aan de Van Hasseltkade op de bus stonden te wachten  waren doelwit van de Noord-Afrikaanse jongeren, meldt De Limburger. Getuigen spreken van ‘een dreigende sfeer’.

Groepjes Noord-Afrikaanse jongeren zorgen al langere tijd voor ernstige problemen op de Van Hasseltkade, Maasboulevard en buurten daar omheen. Ze vallen passanten lastig, zijn agressief en intimiderend, en maken veelvuldig gebruik van horecatoiletten met alle overlast die daar bij hoort.

Volgens een van de buurtbewoners “wijst alles er op dat deze groepjes in nauwe verbinding staan met de drugsbranche in deze buurt”.

De wijkvoorzitter van het Bosstraatkwartier zegt zich inmiddels ‘ernstige zorgen’ te maken. Niet alleen werden tijdens de carnavalsdagen mensen lastig gevallen ook werden er in zijn wijk “twee jonge mensen ernstig mishandeld op straat tijdens carnaval” en is er sprake van veel inbraken.

Helaas lijkt de politie weinig te kunnen doen, al is de politie op de hoogte van deze Noord-Afrikaanse jongeren-problematiek. “We surveilleren intensief en monitoren de ontwikkelingen”. Maar ondanks het intensieve fouilleren en monitoren zijn er tijdens de carnavalsdagen toch geen aanhoudingen verricht, ook al zijn er dus wel veel mensen lastig gevallen en zelfs ernstig mishandeld.