Diefstal-Roemenen (18, 29 en 33 jaar) trekken Groningse kledingwinkels leeg

18-02-2017 15:11

Groningse agenten in burger hebben vrijdag drie Roemenen van 18, 29 en 33 jaar aangehouden omdat ze in het bezit waren van gestolen kleding ter waarde van enkele duizenden euro’s. Toen de drie Roemenen werden aangehouden zaten de prijskaartjes zaten nog aan sommige kledingstukken, meldt RTV Noord.

De agenten kregen twee van de drie steelroemenen in het centrum in het oog en besloten de jatroemenen te volgen. Op het station van Groningen voegde zich een derde crimiroemeen bij het groepje.

Omdat de drie elders in het land eerder ook al waren gepakt voor diefstallen werden de drie aangehouden. Ze waren op dat moment in het bezit van een tas en koffer vol met spijkerbroeken en andere gestolen kleding. De drie worden vervolgd voor heling.

Volgens de politie gaat het om een gevalletje ‘mobiel banditisme’: groepen rondtrekkende criminelen, niet zelden afkomstig uit het voormalig Oostblok, die zich voornamelijk bezighouden met diefstal, zakkenrollerij en inbraak.

De snaai- en graai-moelanders zullen na een licht (taak)strafje snel weer op straat staan zodat ze ongehinderd verder kunnen met het leegtrekken van Schengen-land Nederland.