Regio

Voetballertje (10) verkoopt te weinig oudejaarsloten, wordt uit club gegooid

15-02-2017 13:24

Een tienjarig jongetje uit Bladel is niet langer meer welkom bij VV Bladella, dit omdat hij slechts voor tien euro aan oudejaarsloten had verkocht. Volgens het bestuur is iedereen verplicht om tenminste voor 25 euro aan loten te verkopen, waarop het jochie de kans kreeg alsnog 15 euro extra over te maken aan de club. Toen zijn ouders dit weigerden werd hij geroyeerd, en is hij nu ook niet meer speelgerechtigd bij de KNVB, meldt Omroep Brabant.

In een brief van VV Bladella die Omroep Brabant in handen heeft staat dat “van jeugdleden mag worden geĆ«ist dat zij zich ook op een andere manier inspannen voor de club. Verkopen jeugdleden uit de categorieĆ«n O15, O13 en O11 niet voor 25 euro aan loten dan dienen zij een extra contributie bijdrage van 25 euro te betalen”.

In een reactie aan Omroep Brabant laat een bestuurslid van VV Bladella weten dat er inmiddels vier jeugdleden zijn geroyeerd wegens te weinig verkochte loten. “We hebben regels en daarop maken we geen uitzondering. Dat zou ook niet eerlijk zijn richting andere leden en ouders”, aldus het bestuurslid.

Het jochie in kwestie voetbalde al 4,5 jaar bij VV Bladella. Volgens zijn moeder is hij zo teleurgesteld dat hij twee dagen last van hoofpijn heeft gehad en heeft moeten overgeven.

Foto: een jongetje in India dat moet huilen, niet het jochie uit dit artikel.