Regio

Terreurdreig-Algerijn Ter Apel blijft voorlopig vastzitten in EBI Vught

08-02-2017 20:13

Een 38-jarige Algerijn die tijdens zijn detentie de directeur van de gevangenis in Ter Apel ernstig bedreigde en zei tot terrorisme te willen overgaan zal de daad voorlopig niet bij het woord kunnen voegen. Na het bedreigen van de directeur dreigde Youssef M. ook met terroristische aanslagen, waarop justitie hem overplaatste naar de EBI in Vught, afdeling terreurzaken. Volgens RTV Noord bepaalde de rechtbank in Amsterdam woensdag dat de man voorlopig niet vrij mag.

Tijdens zijn detentie in Ter Apel heeft de dreig-Algerijn onder andere gezegd: “Als ik terug ben in Frankrijk dan takel ik de eerste de beste man of vrouw toe. Westerlingen moeten voelen wat moslims in oorlogsgebieden meemaken. Het bewijs stuur ik op naar de PI Ter ApeL” en “na mijn vrijlating snijd ik de eerste de beste Europeaan aan stukken” en “jullie directeur is dus gewaarschuwd, vertel hem dit maar. Als ik straks buiten in mijn omgeving een Nederlander tegenkom leg ik hem op de grond, zet mijn voet in zijn nek en maak hem dood. Hij is een bedreiging voor mijn veiligheid.”

Volgens de advocaat van de dreig-Algerijn is er niks aan de hand en was zijn cliĆ«nt gewoon ‘verbitterd’. Dat de terreurdreig-Algerijn nog niet vrijkomt vindt de advocaat een ‘teleurstellende uitkomst’.