TPOok!

 
avatar
   
Regio

Brandweer zoekt oorzaak Brabantse stank in Duitsland

'Vreemde stank' trekt over provincies Limburg, Brabant en Zuid-Holland

In een groot deel van Brabant hangt dinsdagochtend een vreemde geur. De Brabantse brandweer heeft al diverse meldingen gekregen. Een woordvoerster legde dinsdag desgevraagd uit dat de stank uit Duitsland lijkt te komen en van oost naar west over de provincie trekt. Ook uit Noord-Limburg zijn klachten gekomen. Later meldden zich ook vele bezorgde mensen bij de milieudienst DCMR in Zuid-Holland, zij spraken van een ‘rubberlucht’.

Om wat voor lucht het gaat, kan de brandweer nog niet zeggen. De brandweer heeft in Duitsland navraag gedaan maar dat heeft nog geen resultaat opgeleverd. Ook de Omgevingsdienst probeert de herkomst te vinden. “Maar de oorzaak hebben we nog niet kunnen vinden”.

Regio Rijnmond

Uit de gehele regio Rijnmond komen ook klachten, zo weet het AD. Veel mensen hebben bij milieudienst DCMR geklaagd over wat ze “Een sterke rubberlucht” noemen. Ook hier is de bron van de geur nog niet gevonden, de diensten verwijzen naar de eerder genoemde provincies.

(ANP)

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.