Regio

Agent die dronken dakloze in Amersfoort duwde verdacht van dood door schuld

26-01-2017 16:37

Het Openbaar Ministerie verdenkt een agent van de politie Midden-Nederland van dood door schuld. Een 68-jarige arrestant overleed woensdag, nadat hij eerder op het politiebureau een hoofdwond had opgelopen. Of het tot een strafzaak tegen de agent komt, hangt af van sectie die deze week op het lichaam wordt verricht en van het resultaat van het onderzoek van de rijksrecherche, aldus een woordvoerster van het OM donderdag.

De 68-jarige werd op 17 januari in Amersfoort opgepakt omdat hij dronken was. Hij moest de cel in, maar stribbelde tegen. De agent gaf hem een duw, waardoor de dakloze man viel en gewond raakte aan zijn hoofd. Hij is naar het ziekenhuis gebracht, waar hij woensdag overleed.

Op 16 januari overleed ook al een man die in Amersfoort was opgepakt. Deze dertigjarige Nijkerker werd onwel in het cellencomplex van de politie in Houten. Reanimatie hielp niet meer. Volgens het OM is uit toxicologisch onderzoek gebleken dat de Nijkerker stierf aan een cocaïnevergiftiging. Zijn familie betwijfelt dat en denkt dat hij is gestorven na politiegeweld. Ze hebben een patholoog in de arm genomen om nieuw onderzoek te doen. Ook de rijksrecherche is nog bezig met onderzoek.

ANP