Regio

Media laten zien hoe politie met geweld man in bus arresteert, politie boos op media

19-01-2017 12:20

De politie heeft donderdag media bekritiseerd die “klakkeloos” een filmpje publiceerden van een arrestatie in Tilburg. Op de beelden was te zien dat een flinke groep agenten betrokken was bij de aanhouding van een man in een bus. Die zat even daarvoor een broodje te eten en dat is niet toegestaan. Hij verzette zich tegen zijn arrestatie.

“Zoals we zoveel zien de laatste tijd, het gaat niet om de juistheid van het verhaal maar om de eerste te zijn die het verhaal brengt”, klaagde de politie in een persbericht. Diverse media die aandacht aan het filmpje besteedden, zouden geen wederhoor hebben gepleegd.

Op de eigen website legde de politie uit dat de 25-jarige Tilburger die werd opgepakt zich “denigrerend” had gedragen tegenover de buschauffeur en de agenten. De politie was in eerste instantie met drie man naar de bus gegaan, omdat de chauffeur om hulp had gevraagd. Hij deed dat omdat de Tilburger en een andere man weigerden te stoppen met eten. Hij wilde vervolgens dat ze zouden uitstappen, maar ook dat deden ze niet.

De politie legt uit dat na diverse geweldsincidenten met busbedrijven is afgesproken om “snel en adequaat: te reageren als er problemen zijn. Omdat de man zich verzette, riep een van de agenten meer collega’s op. In korte tijd waren zo’n tien agenten ter plaatse.

De arrestant is na verhoor vrijgelaten.

Anp