avatar
   
Regio

Asielzoeker Ter Apel: ‘In azc werd verteld hoe makkelijk het is om kleding te stelen’

Door Europa trekkende kleding rovende bende asielzoekers uit Mongolië veroordeeld

Een 34-jarige vrouw uit Mongolië die met haar twee kinderen in het asielzoekerscentrum Ter Apel verblijft is door de rechtbank schuldig verklaard aan kledingdiefstal en veroordeeld tot vier weken cel waarvan twee weken voorwaardelijk. De vrouw had de kleding gestolen in oktober uit twee winkels in Emmen, meldt RTV Noord.

In de rechtbank verdedigde de vrouw zich dat ze te weinig geld heeft om kleding te kopen voor haarzelf en haar kinderen. Het weekgeld dat ze krijgt van het azc is volgens haar niet toereikend genoeg.

Ze had de kleding leren stelen in het azc. Daar hadden medebewoners haar verteld dat ‘kleding stelen in Nederland heel makkelijk is.’ Het zou slechts een kwestie zijn van zoveel mogelijk kleren over elkaar aantrekken en de prijskaartjes verwijderen.

De in het azc Ter Apel verblijvende asielzoekster uit Mongolië is niet de enige uit haar land die is veroordeeld voor kledingroof. In Beilen werden drie uit Mongolië afkomstige vrouwen eveneens voor kledingdiefstal veroordeeld. Het zou gaan om een groep door Europa rondtrekkende asielaanvragende kledingdieven die op het moment van de diefstal in het azc te Oranje verbleven.

 

 

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.