Regio

Maker carnavalsliedje ‘De Zeurpiet (Sylvana Simons, daar moet een piemel in)’ met dood bedreigd

11-01-2017 13:12

De maker van de carnavalskraker De Zeurpiet (Sylvana Simons, daar moet een piemel in) is sinds het verschijnen van zijn liedje ernstig met de dood bedreigd. Johnny Gold, zoals de maker heet, ontving onder andere een email met daarin de tekst dat ze hem ‘zouden opknopen aan een viaduct langs de A27’, zo laat de carnavalszanger aan Omroep Brabant weten.

In een nieuwe versie van zijn hit, die bedoeld is voor de commerciële markt tijdens de carnavalsdagen, wordt niet langer meer gezongen ‘(Sylvana Simons,) daar moet een piemel in’ maar ‘(Sylvana Simons), daar moet een biertje in’.

‘Je staat al jaren droog’

In het nummer zingt Gold over Sylvana Simons onder andere:

 

“Sylvana blijf toch met je vingers van mijn Zwarte Piet/Je zeurt maar door/Het zit je schijnbaar wel een beetje hoog/Maar volgens Piet is jouw probleem/Je staat al jaren droog!!”

 

Met als refrein:

 

“Daar moet een piemel in”

 

Vooral dat refrein viel niet bij iedereen in goede aarde. Behalve de doodsbedreigingen werd Gold ook nog fysiek belaagd. Toch wil Gold niet met beveiliging optreden.

Geen zelfcensuur

Zelf vindt Gold niet dat het vervangen van ‘daar moet een piemel in’ door ‘daar moet een biertje in’ hetzelfde is als zelfcensuur. “De versie met daar moet een piemel in was speciaal gemaakt voor de elfde van de elfde om te draaien in apres-ski-hutten, daar vinden de jongeren dat leuk”, zo laat hij aan Omroep Brabant weten.

Overigens heeft hij mede dankzij de ophef niets te klagen: hij zit helemaal volgeboekt.

 

https://youtu.be/J_78HW8V06Q