Voorbij het eigen gelijk
 
 
avatar
   
Regio

Bond van Wetsovertreders doet aangifte tegen burgemeester Weert wegens huisarrest asielzoekers

'Burgemeester Heijmans schuldig aan wederrechtelijke vrijheidsberoving'

De Bond van Wetsovertreders doet aangifte tegen burgemeester Jos Heijmans (D66) van Weert. Volgens 1Limburg heeft de burgemeester zich schuldig gemaakt aan ‘wederrechtelijke vrijheidsberoving’ door asielzoekers tijdens de jaarwisseling ‘op te sluiten’ in het Weerter azc.

Heijmans kondigde voor de feestdagen een noodbevel af uit angst voor ongeregeldheden door een groep Noord-Afrikaanse asielzoekers die in het azc zitten. De groep maakt zich al een tijd schuldig aan winkeldiefstallen, zakkenrollerij en intimidatie.

De bond is het niet met het besluit eens en is daarom tot aangifte overgegaan.

Anp

 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.