Voorbij het eigen gelijk
 
 
avatar
   
Regio

Medewerker gemeente Doetinchem beledigt Joden op Facebook, wordt ontslagen

Schreef: 'K*tjoden...de Duitsers hebben half werk geleverd'

Tags:

Een tijdelijke medewerker van de gemeente Doetinchem is ontslagen omdat hij op Facebook Joden beledigde. Dat heeft een gemeentewoordvoerder aan Omroep Gelderland bevestigd. De man, die als schuldhulpverlener werkte, had twee jaar geleden het bericht “Kutjoden… de Duitsers hebben half werk geleverd”, op het sociale netwerk geplaatst. Het bericht werd tenminste 45 keer geliked.

Toen de gemeente woensdag het bericht tegen was gekomen is gekozen voor een gesprek met de man zodat hij het bericht uit kon leggen. “De uitkomst van dat gesprek was dusdanig dat we direct afscheid namen”, zegt de woordvoerder. Het contract van de man zou eigenlijk tot het eind van de maand doorlopen.

Anp

 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.