Regio

Man drinkt aquarium leeg, stikt bijna in pantsermeerval

In Vlaardingen

Een 28-jarige man is vorig jaar bijna om het leven gekomen nadat hij een aquarium met daarin goudvissen en een pantsermeerval had leeggedronken. De man deed dit op een verjaardag die hij vierde met een vriendengroep waarbij traditioneel jaarlijks een aquarium wordt leeggedronken (sommige mensen vieren jaarlijks kerst of sinterklaas, anderen drinken dan weer een aquarium met vissen leeg).

Het doorslikken van de goudvissen was geen enkel probleem (behalve voor de goudvis zelf), maar het doorslikken van een pantsermeerval bleek een vak apart: pantsermeervallen zetten bij gevaar een aantal scherpe vinnen op. Dit zorgde ervoor dat de pantsermeerval in de keel van de aquariumdrinkende knor bleef steken.

Met spoed werd de vissenslikkende faalbaas naar het ziekenhuis vervoerd waar de pantsermeerval operatief moest worden verwijderd. De dierenbeul moest vervolgens nog een week in het ziekenhuis blijven wegens karma.

Het lijk van de pantsermeerval in kwestie wordt tentoongesteld in het natuurhistorisch museum te Rotterdam. Het visje is te bezichtigen in de collectie Dode-dieren-met-een-verhaal van Kees Moeliker.

Het is onbekend of de vriendengroep voortaan jaarlijks een aquarium met uitsluitend guppies leegdrinkt en of de vriendengroep ook zo dapper is een haaienbassin of dolfinarium met orca leeg te drinken.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.